In een recent arrest heeft het Grondwettelijk Hof klaarheid gebracht in een discussie die al geruime tijd de gemoederen verhit. In haar arrest van 6 juni 2014 beantwoordt het Hof de vraag of de bijzondere aanslag geheime commissielonen een strafrechterlijk karakter heeft. Die bijzondere aanslag geheime commissielonen is de fameuze ‘aanslag van 309%‘, die een […]
"/>

Bijzondere aanslag geheime commissielonen kan gemilderd worden

Geplaatst op Bewerk

In een recent arrest heeft het Grondwettelijk Hof klaarheid gebracht in een discussie die al geruime tijd de gemoederen verhit. In haar arrest van 6 juni 2014 beantwoordt het Hof de vraag of de bijzondere aanslag geheime commissielonen een strafrechterlijk karakter heeft.

Die bijzondere aanslag geheime commissielonen is de fameuze ‘aanslag van 309%‘, die een vennootschap riskeert als zij vergoedingen die zij uitkeert of voordelen die zij toekent, niet op fiscale fiches vermeldt.

Volgens het Hof kan die bijzondere aanslag een strafrechterlijk karakter vertonen. Dit is echter niet automatisch het geval.

Wanneer de bijzondere aanslag een strafrechterlijk karakter vertoont, betekent dit dat de rechter met volle rechtsmacht over de bijzondere aanslag moet kunnen oordelen.

Het belang van deze uitspraak is niet louter juridisch-theoretisch. Voor de praktijk betekent dit dat deze bijzondere aanslag door de rechter later in een eventuele procedure kan gemilderd worden, wanneer de aanslag van 309% te hoog blijkt voor de concrete situatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SERVICE OP MAAT

Hulp nodig met uw boekhouding of het invullen van uw belastingsaangifte? Wij bieden een professionele dienstverlening op maat aan eerlijke en transparante prijzen.

DUIDELIJK ADVIES

Bent u een startende zelfstandige? Bij ons kan u altijd terecht voor een startersbegeleiding. Het fiscaal advies dat wij geven is altijd duidelijk en meteen toepasbaar in de praktijk.

DEEL ONZE SITE

Share met anderen via de onderstaande knoppen: